Online Haber Ajansı

Magazin

Usta oyuncu Fatma Girik hayatını kaybetti

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti. Covid 19’a bağlı zatürre tedavisi gören Girik’in çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber: Asya İrem Keskin

Yeşilçam’ın usta oyuncusu Fatma Girik 79 yaşında hayatını kaybetti.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan sanatçı, 10 gündür İstanbul’da bir özel hastanede tedavi görüyordu. Hastaneden yapılan açıklamada, ünlü oyuncunun tekrarlayan zatürre hastalığıyla mücadele ettiği, başka rahatsızlıkları nedeniyle de bir süredir geceleri oksijen desteği alarak hayatına devam ettiği belirtildi. Usta oyuncu, tedavi gördüğü özel hastanede yoğun bakımdayken hayata veda etti.

“HASTANEDE CORONA OLDU”

Fatma Girik’in kardeşi Günay Girik, hastane önünde açıklamalarda bulundu.

Ablasının corona olmadığını ve aşılarının tam olduğunu belirten Girik, “Ben ablamı iki senedir öpmedim bile. Ben hastane yönetimi ile ilgili bir ihmal vardır demiyorum. Ama coronayı kesin burada oldu. Ama hastane ihmali mi, yoksa yeğenim gidip geliyor ondan mı, yoksa bakıcıdan mı bilmiyoruz. Başka birinden de olabilir, ben bunu araştıracağım, peşindeyim” şeklinde konuştu.

YEĞENİ AHU TURANLI: İYİLEŞİP BODRUM’A DÖNMEK İSTİYORDU

Hastaneye gelen Girik’in yeğeni Ahu Turanlı, “Çok üzgünüz. Açıkçası ben annemi kaybettim. Ama Türkiye büyük bir değerini kaybetti. Hepimizin başı sağ olsun. 6 aydır solunum sıkıntısı başlamıştı. Maalesef bugün saat 06.00 civarında vefat etti. İki haftadır bu hastanede yatıyordu. Son 2-3 gün yoğun bakıma aldılar. Solunumunda güçlük olduğu için konuşmada da zorluk çekiyordu. Başka bir sıkıntısı yoktu” dedi. 

HASTANEDEN AÇIKLAMA
Girik’in tedavi gördüğü hastaneden vefatıyla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada, “Türk sinemasının çınarı ve değerli oyuncusu Sayın Fatma Girik, COVID-19’a bağlı viral pnömoni tedavisi görmekteyken gelişen çoklu organ yetmezliği sonucu hayatını kaybetti. Liv Hospital ailesi olarak Türk sinemasının dev oyuncusunu kaybetmenin üzüntüsü içindeyiz. Fatma Girik’in ailesine ve tüm sevenlerine baş sağlığı diliyoruz” denildi. 

FATMA GİRİK KİMDİR?
Fatma Girik 12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Türk oyuncu, eski siyasetçidir.

12 Aralık 1942 tarihinde İstanbul’da doğdu. Cağaloğlu Kız Lisesini bitirdi. 1957 yılında ilk baş rolü olan, yönetmenliğini ve senaristliğini Seyfi Havaeri’nin yaptığı Leke’ydi. Leke’yi oyuncu olarak adından bahsettirmeyi başaramadığı birkaç iddiasız yapım daha izledi. Fatma Girik’in performansıyla dikkatlerden kaçamayacağı film Memduh Ün’ün yönetmenliğindeki 1960 yapımı Ölüm Peşimizde’ydi. Memduh Ün’le tanışıklığı Girik’in hayatındaki dönüm noktalarından biri oldu.

180’den fazla filmde rol aldı. İleri yıllarında siyasete de atılan Fatma Girik, 1989-1994 yılları arasında Şişli Belediye Başkanlığı yaptı. Siyaset ve oyunculuğun dışında kısa bir dönem televizyon ekranlarında Söz Fato’da adlı bir programın sunuculuğunu da yapmıştır.

Haber: Milliyet

WordPress.com ile böyle bir site tasarlayın
Başlayın